6. Dönem Mus’ab bin Umeyr Davetçi Okulu Veda Programı ile Nihayete Erdi

Davetçiler tanışma kampı ile başlayan üç aylık birlikteliğin ardından kapanışta duygusal dakikalar yaşadılar. Hasan el-Benna’nın “İşimiz vaktimizden çoktur!” sözünü, Mus’ab bin Umeyr radıyallahu anh’ın örnekliğiyle yoğurarak yola çıkan davetçiler, Yesrib’lerin Medineleşmesi uğruna çıktıkları yolda ilk günkü heyecanlarını koruduklarını gösterdiler.

İyiliği emretmekten ve kötülüğü nehyetmekten çekinmeyen bir topluluk olma gayesi taşıyan davetçiler, ümmetin dertlerinin büyük olması ile beraber, bu dertler ile uğraşanın ecrinin de büyük olacağı düşüncesiyle yola çıktılar.

Davetçiler üç aylık programlarında şu eğitimleri aldılar:

Kur’an-ı Kerim’den iki cüz ezberi,

Kur’an Kültürü,

Hadis Kültürü -kırk hadis ezberi-,

Hitabet,

Diksiyon,

Türkçe-Dil ve Anlatım,

Makale Yazımı,

Pratik İlmihal,

Zaman Yönetimi,

Davet Fıkhı,

Hür Yürekli Genç-Liberal Olamayız-Zamanın Sahabisi Olmak gibi Nureddin Yıldız Hocamızın bazı derslerinin tahlili,

Mus’ab Olmak dersleri,

Öncelikler Fıkhı-Mü’min Kimliğimiz-Edep ve Amel-Geminin Neresindeyiz?-Kur’an ve Sünnete Göre Müslüman Şahsiyeti-Davet Esasları-Yoldaki Mühendis ve davetçiyle alakalı daha birçok kitabın tahlili.

Programda Nureddin Yıldız hocamızın Pazar Dersleri, Hadislerle Diriliş, Dünya Nasıl Dönüyor ve Tarikat-ı Muhammediyye derslerine de eksiksiz katılan davetçiler, hocamızın dersleri üzerine tahlil yaparak tefekkürde bulundular.

Eğitime ek olarak “Elbette Allahuekber!” kampı yaparak, doğa ile iç içe “Elbette Allahuekber!” kitabını tahlil eden davetçiler, Allahuekber’in ümmetimizi bir araya getirecek yegâne nida olduğunu ve Allahuekber’in nasıl yaşanılması-yaşatılması gerektiğini öğrendiler.

Süleyman Ramazanoğlu, M. Emin Yıldırım, Ebubekir Sifil, İhsan Şenocak, Abdülmetin Balkanlıoğlu gibi hocaları ve Kadir Mısıroğlu gibi büyüklerimizi ziyaret ederek nasihatlerini ve dualarını aldılar.

Davetçinin sahip olması gereken donanımı almak için çıktıkları üç aylık eğitimin kapanış programı, önce proje sorumlusu Ali Ulvi Mermertaş’ın giriş konuşması, ardından da eğitimden eğlenceli hatıralar ve davetçi kardeşlerimizin yorumları ile devam etti.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Salih Beşir, yönetim kurulu üyeleri Salih Eğridere, Ersin Erbil ve Davetçi Okulu eğitmen hocalarının da hazır bulunduğu program Nureddin Yıldız hocamızın nasihat ve dualarıyla son buldu.

Hocamız konuşmasında önceki nesillerde başarısız olan davetçilerin mağlubiyet sebeplerinden bahsetti. 

Bu sebepler:
1-Kadına mağlup olmaları,
2-Para hırsı,
3-Şurasızlık,
4-Siyasi rakiplerin oyunları.

Hocamız konuşmasının devamında “Bu dört şeye mağlup olmazsanız -ki Mus’ab radıyallahu anhın mağlup olmadığı şeyler bunlardır- Allah’ın inayetiyle ardınızda nesil bırakmanız çok kolaydır.” dedi.

Bugünden itibaren yeni bir hayata başladıklarını belirten davetçiler, yarın ahirette Rabbimizin bizi bir araya getirmesi için karşılıklı dualaşıp, melekleri kendilerine şahit göstererek, Medineleştirmek adına çalışacakları Yesrib’lerine dönmek üzere ayrıldılar.

Üç aylık eğitimin ardından bazı davetçiler, eğitimin kendilerine kazandırdıklarını şöyle ifade ettiler:

Mus’ab 1:

Davetçi Okulu ilk olarak davamda heyecanımı daha da arttırmama vesile olmuştur. Bu davada bana destek olacak yeni arkadaşlar kazandım. Bu üç ayda zamanın kıymeti, işimizin çok ve vaktimizin az olduğunun idrakine varmışımdır. İşimiz çok, o yüzden Allah yar ve yardımcımız olsun.

Mus’ab 2:

“Artık hatalarımıza üzülecek, başarılarımıza sevinecek vaktimiz yok:” şuurunu kazandık Davetçi Okulunda.

Mus’ab 3:

Davetçi Okulu okuma sevgimi arttırırken, şuurumu yeniledi ve yükseltti. Değerli olduğumu idrak ettim ve işimizin vaktimizden çok olduğunu iyi kavradım.

Mus’ab 4:

Davetçi Okulunda ölmeden önce dinlenmenin olmayacağını, işlerin çokluğundan dert yanmak yerine Rabbimizin buyurduğu “Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.” kelamına göre hareket etmemiz gerektiğini öğrendik.

Mus’ab 5:

Dertli adam olmam gerektiğini, nesil derdi kaygısı taşımam gerektiğini ve kuş bakışıyla bakmam gerektiği öğrendim.