Muş’ta Gençlik Konferansları Yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesinin davetlisi olarak ‘Aile ve Gençlik Konferansları’ çerçevesinde Muş’ta bir dizi program gerçekleştirildi. Nureddin Yıldız hocamız, beraberindeki heyetle birlikte Doğu’nun parlayan yıldızı Muş şehrini bu vesileyle ziyaret etmiş oldu.

İlk olarak, Muş Alparslan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç bey makamında ziyaret edilerek, üniversitenin son yıllardaki gelişimi hakkında bilgiler alındı. Rektör beyin gösterdiği yakın ilgi, ‘çay’ üzerinden demlenen hoş sohbetin ardından rektör bey teşekkürlerini ifade ederek hediye takdiminde bulundu.

Akşam saatlerinde üniversitenin fen edebiyat fakültesi konferans salonunda Nureddin Yıldız hocamız tarafından ‘Âhir Zamanda Genç Olmak’ başlıklı bir konferans verildi. “Gençliğin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı tehlikeler, inançlı ve dirençli gençliğe müjdeler” ekseninde bir sunum yapan hocamızın konuşması, salonda yer kalmaması sebebiyle bir çok genç tarafından ayakta izlendi. Konferans sonrasında katılımcılara hocamızın ‘Mektubunuz Var’ isimli kitabından hediye edildi. Anemon öğrenci topluluğu tarafından da Hocamıza hediye plaket takdim edildi.

İkinci günün sabahında ise Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden hocamız, okul müdürüyle yaptığı kısa görüşmenin ardından İmam-Hatip lisesi öğrencilerine bir seminer verdi. Dikkatle takip edilen seminerin ardından gençlerle birebir sohbetler yapıldı.

Sonrasında İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat beyle birlikte Muş’un tarihi köprülerinden Murat Köprüsü’nü gezen heyet, dekan beyle hasbihal ederek ve fikir alış verişinde bulundu.

Ev ziyaretleri de yapan heyet, yoğun geçen programın ardından İstanbul’a döndü.