Medyenli İki Kız Hanım Davetçi Okulu’nun üç aylık programının sona ermesinin ardından çalışmamız farklı gruplardan oluşan kardeşlerimizle kısa süreli planladığımız kamplarla devam ediyor.

Hem mü’min kardeşliğimizi perçinlemek hem de heyecanımızı tazelemek gayesiyle gerçekleştirdiğimiz kamplarımız, Kur’an ve Sünnet çizgisinde mü’mince yaşayabilme standartları oluşturmamıza vesile oluyor.

İlk kampımız Enderun Akademi ve Kastamonu’dan gelen iki grup kardeşimizle gerçekleştirildi. “Kulluk Bilinci” sloganıyla yaptığımız kampta zamanı nasıl kullanacağımızdan Arş’ın gölgesinde gölgelenecek gencin özelliklerine; yakın tarihe bakıştan ashabın açmış olduğu “adamlık” çığırına kadar öncelikli gündemlerimizi bazen bir seminer bazen de sorulu-cevaplı bir ders şeklinde mütalaa etmiş olduk.

ODTÜ’den misafirimiz olan kardeşlerimizle ise “Donanımlı Mü’min Genç”i konuştuk. Öncelikle cumartesi günleri devam eden “Genel Çizgileriyle Şeriatımız ve Kur’an Arapçası” derslerine katılan kardeşlerimiz, iki günlük öz bir programla kimi zaman İskilipli Atıf rahmetullahi aleyhi anlayarak hayatlarına dersler çıkarmaya kimi zaman da yaşama sanatını anlamaya gayret edip Ümmeti Muhammed’in 21. yüzyıldaki gençleri olarak imtihanımızı tanıyarak istikamet üzere olmanın standartlarını özümsemeye çalıştık.

OMÜ Gençlik Grubu’yla ise “Mağaradan Arş”a uzanan bir gençlik çığırı için hür olmanın nasıl mümkün olacağını, temel üç prensibimizi, Rabbimizin razı olduğu kullarına müjdelerini ve bütün bunlarla oluşturulacak ve korunması için gayret edilecek gençlik kıvamını Harise radıyallahu anh üzerinden değerlendirdik.

Korku ve umudun dengede tutulmaya çalışıldığı, acil gündemlerimizin konuşulduğu ve asırlık planların besmelesi olmasını ümit ve niyaz ettiğimiz kamplarımızda farklı şehirlerden, farklı kültürlerden aynı hedefi, niyeti ve derdi taşıdığımız kardeşlerimizle yaşadığımız birliktelik meleklerin kaydetmesini murat ettiğimiz birliktelikler oldu, umudumuza umut kattı.