Elifelif Dergisi “Çocuk Eğitimi Özel Sayısı” ile karşınızda. Bu sayımızda “Çocuk eğitimi anne karnında başlar!” diye sesleniyoruz size. Evlerinize elzem bir konu ile misafir oluyoruz.

2

Bu sayımızın da birbirinden değerli konukları var. Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kandemir, Nureddin Yıldız, Mustafa Ruhi Şirin, Mevlana İdris Zengin, Sema Maraşlı, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Kemal Sayar bunlardan bazıları…

3

Manşetimiz Hilâl Furkan’ın yazısıyla ete kemiğe bürünüyor: Çocuk eğitimi anne karnında başlar!

Hemen her sayfamıza çocuklarınız ve sizler için birbirinden güzel kitap tavsiyeleri koyduk. Güvenle okuyabilirsiniz.

5

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin çocuklarla olan münasebetini es geçemezdik. Efendimiz ne yapardı? Çocuklara yaklaşımı nasıldı? Birlikte öğrenelim.

6

Uzm. Psk. Aynur SAYIM, çocuğun oyuna olan ihtiyacını, oyunların çocuğa kattıklarını yazdı.

7

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocukların cinsiyet eğitimi hakkında bir yazı kaleme aldı. Fıtratın istediği nedir, fıtrata uygun olan nedir, bunları kaybetmeden sağlıklı bir evlat yetiştirmek için ebeveynler bunu mutlaka okumalı.

8

Prof. Dr. Kemal Sayar ile hormonlu çocukları, şımartılmış torunları, çekirdek aile yapısını ve daha birçok şeyi konuştuk.

9

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, son yıllarda ülkemizde hızla artan madde kullanımı ve bilhassa bonzai illetini anlattı. Sağlıklı nesiller için çocuğunuzu hangi tehlikelerden korumalısınız? Önlemler ne olmalı?

10

Psikolog Ayşe Manap, aileler tarafından çokça bilinmeyen ve tembellik diyerek önemsenmeyen disleksiyi anlattı. Çocuğunuza tembel demeden önce bir kez daha düşünün.

11

Necla Günay, çocukların manevi atmosferini oluşturmak noktasında neler yapılabileceğini anlatıyor.

12

Çocuk kitaplarıyla ebeveynlerden tam not alan Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kandemir’in çocuk kitapları ile olan macerası, bir dönemi anlatması bakımından hayli önemli.

13

Cinsel istismar ne demektir? Haberlerde sıkça gördüğümüz istismarlardan çocuğumu nasıl koruyabiliriz? Psikolog Ayşe Manap yazdı.

14

Yrd. Doç. Dr. Serdar Alparslan, çocuklardaki dikkat eksikliği noktasında velilere ışık tutuyor.

15

Psikolog-Psikoterapist Banu Yaşar, yeni çağın çocuklarını anlattı. Dijital çağa biz ayak uyduramamışken çocuklarımız ne yapsın?

16

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fırat ERDOĞAN, annelerin korkulu rüyası olan çocuğa yemek yedirememe hâlini yazdı. İştahınız kaçmasın, okuyun.

17

Sema Maraşlı, babalık görevini yüklenen kadınların durumlarını mercek altına alıyor ve şu sonuca varıyor: “Hem anne hem baba olmak fıtrata aykırıdır.”

18

Sosyal Doku Vakfı Ahlak Eğitmeni Talha Yiğit, çocuğun hafız olması aşamasında önemli noktalara değindi. Hafızlık yolunda verimli bir kılavuz…

19

Allah’ın en büyük imtihan vesilesi bu sayımızın konusu: Evlat. Bu sayı, kendi kanunlarını Allah’ın buyruklarından önce tutanların dayatmalarına hayır demek için ufak bir kılavuz olsun istedik ve çocuk eğitimine dinimizin, örfümüzün penceresinden bakmaya, çare olmaya gayret ettik. Ya nasip…

ElifElif Aile Dergisi Aboneliği İçin.: http://www.gencdoku.com/elifelif-abonelik-formu